Home
Surname List
Name Index
Sources
Email Us

Fourth Generation


21. Elias ENGELBRONNER1,2 was christened on 9 Jun 1686 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE.6 In 1695 ingeschreven in Kleef, Reformierte Gymnasium. Leeftijd 8 jaar, beroep vader Gastwirt7 He died Pest in 1742 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE.
Op zijn negende, dus in 1695, werd Elias als leerling ingeschreven bij het gereformeerde gymnasium te Kleef en naderhand ging hij, evenals zijn vader en grootvader, in ambtelijke dienst. In de loop der jaren komt men hem tegen als 'scriba publicus', als 'Geh. Reg. Kanzlei-Verwandter', als 'Oberwart und Deichgraf' en ook als 'Geometer' en als zodanig als vervaardiger, in 1723, van het belangrijke kaart van de stad en heerlijkheid Krefeld.
Elias werd in 1716 ingeschreven aan de universiteit van Duisburg als juridisch student, tegelijkertijd met twee jongens Von Strünkede. Carl en Ludwig von Strünkede waren toen 19 en 17 jaar oud, terwijl Elias al 30 jaren telde. Omdat hij op dat tijdstip de ambtelijke ondergeschikte was van de ´Regierungspräsident´ Johann von und zu Strünkede, die zich het lot had aangetrokken van zijn ouderloos geworden neven Carl en Ludwig, is de veronderstelling gewettigd, dat Elias eerder meeging naar Duisburg als oudere vriend en begeleider, dan als medestudent. Het staat vast dat de relatie tussen Elias en zijn jonge vrienden goed was, want een aantal jaren later, in 1736, stond een van hen, Carl, peet voor de tweede zoon, Carl Clemens Elias, van Elias. Zoals deze zoon zijn eerste voornaam te danken had aan een van der Strünkedes, zo werd de oudste zoon, Johann Conrad Engelbronner, klaarblijkelijk genoemd naar de eerdergenoemd oom van deze jongens, een bewijs te meer dat Elias wel bijzonder goed stond aangeschreven.


Elias ENGELBRONNER and Gertrud Elisabeth KEVER obtained a marriage license on 1 Jun 1725 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE. They were married on 17 Jun 1725 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE. Gertrud Elisabeth KEVER1 (daughter of Peter KEVER and Judith KEER) was christened on 11 Dec 1694 in Emmerik, Noord-Rijnland-Westfalen, DE. She died on 13 Oct 1741 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE. Elias ENGELBRONNER and Gertrud Elisabeth KEVER had the following children:

53

i.

Judith Aleida ENGELBRONNER1 was christened on 22 Aug 1726 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE.

+54

ii.

Wynandina Geertruid (Dientje) ENGELBRONNER.

+55

iii.

Johann Conrad ENGELBRONNER.

+56

iv.

Agnetha Sara (Agnes) ENGELBRONNER.

+57

v.

Sophia Wilhelmina Geertruyd (Fietje) ENGELBRONNER.

+58

vi.

Carl Clemens Elias (Elias) ENGELBRONNER.

59

vii.

Ida Johanna Amelia ENGELBRONNER1 was born on 14 Dec 1737 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE. She was christened on 29 Dec 1737 in Kleef, Nordrhein Westfalen, DE.